”Neuropsykiatri och en omvärld i kris” – konferens i Stockholm 20-21/3

Publicerad
2023-02-24 14:45:34
Skribent
Martin Jägervall

Till dig som är medlem i Svensk neuropediatrisk förening

Du har kanske redan sett att det är en konferens i Stockholm 20-21 mars 2023 kring temat: Neuropsykiatri och en omvärld i kris.

Vi vill informera lite extra om årets möte och om Barnneuropsykiatriska sektionen som är arrangörer – detta är ju en sektion under BUP-föreningen men bland medlemmarna finns också många av oss som arbetar med neuropediatrik och en del skolläkare.

Sektionen startades en gång när neuropsykiatri var ett nytt område och kunskapen om t.ex. ADHD och autism behövde lyftas fram – och den lever kvar för att det finns fortsatt behov att ta upp forskning och aktuell diskussion om barns utveckling och hälsa kopplat till vårt samhälle.

Utbildningsdagarna våren 2020 var lyckade med många deltagare – det var precis innan det blev restriktioner pga covid. Sedan har det varit två år som varit bekymmersamma ekonomiskt sett – överskottet från 2020 har vi förbrukat. Det är därför angeläget att vi lyckas samla deltagare i år – känns lite som ’vinna eller försvinna’.

Vi hoppas att du och/eller någon av dina medarbetare kan vara intresserade av ämnet och vill ta del av mötet på plats eller via ’live streaming’!

Mer information och anmälan https://www.bnps2023.se/ 

För styrelsen för Sektionen för barnneuropsykiatri / Viviann Nordin