Hjärnskakning hos barn och ungdomar – vägledning för återgång till aktivitet och skola

Publicerad
2021-02-11 21:52:45
Skribent
Martin Jägervall

SVERE, Svenska rehabnätverket för barn och ungdomar med förvärvad hjärnskada, har tillsammans med Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft tagit fram en informationsbroschyr – “Hjärnskakning hos barn och ungdomar – Vägledning för återgång till aktivitet och skola”.

Broschyren syftar till att vägleda upplägg för välmående och återgång till aktivitet och skola. Den ska vara till hjälp för personal inom hälso- och sjukvården som har de första kontakterna med barnet. Den ska möjliggöra att föräldrar och barn har tillgång till lättläst information efter sjukvårdskontakten. Broschyren ska även stärka förutsättningar för att lärare och idrottsledare får information om barnets tillstånd och lämpliga anpassningar. I texten finns länkar till var mer utförlig information kan nås.

Du hittar mer information om och från SVERE på vår hemsidan, under rubriken “Arbetsgrupper”.

forum Kommentarer

Kommentera