Ny svensk lärobok i barnneurologi

Publicerad
2017-10-04 17:23:41
Uppdaterad
2017-10-04 17:24:23
Skribent
Martin Jägervall

Ny svensk lärobok i barnneurologi till rabatterat pris!

Som ni förmodligen redan vet har Studentlitteratur givit ut en ny lärobok i barnneurologi.

Bibliotekstjänst har redan skrivit en recension:
”Denna imponerande faktasamling om barnneurologi är den första samlade läroboken i ämnet på svenska. Ett femtiotal ledande svenska barnneurologer och andra barninriktade specialister har skrivit utifrån sina vetenskapliga discipliner och omfattande kliniska erfarenheter. Boken inleds med hjärnans utveckling hos barn samt olika undersökningsmetoder och utredningsförfarande för diagnostik. Neurologiska sjukdomstillstånd som tillväxtrubbningar, rörelsesjukdomar, tumörer, stroke, traumatiska skallskador, infektionssjukdomar och sjukdomar som drabbar sinnesorganen beskrivs ingående. Utvecklingsrelaterade funktionsnedsättningar som autism och adhd och vanliga symtom hos barn som huvudvärk, sömnsvårigheter och ätproblem behandlas också på bokens 648 sidor. Texterna är mycket välformulerade och överskådliga med inslag av fallbeskrivningar, tabeller, faktarutor, figurer och illustrativa foton. Antologin är av stort bestående värde och avsedd för läkare som gör specialisttjänstgöring inom pediatrik eller barnneurologi med habilitering men lämpar sig också för andra yrkeskategorier inom berörda områden.”

Författarna skänker sitt arvode till Svensk Neuropediatrisk Förening, specifikt inriktat till föreningens aktiviteter för blivande barnneurologer.

Följande länk kan användas för beställning till rabatterat pris, 650 kr exklusive 6% moms och porto: www.studentlitteratur.se/kampanj/barnneurologi

Obegränsat antal böcker kan beställas med länken. Hör gärna med personal på barnkliniken o/e habiliteringen.